Internet via telefoonlijn, kabel of glasvezel

Een modem is een apparaat om digitale informatie via een telefoonlijn of kabel te versturen. Je hebt een dergelijk modem nodig om gebruik te kunnen maken van internet. Je kan daarbij kiezen voor internet via de telefoonlijn, via de kabel of, wanneer het bij jou al gelegd is, voor glasvezel bij één van de glasvezel aanbieders. Welke type je kiest zal ook de keuze voor je provider bepalen. Wanneer je eenmaal een provider voor je internet hebt uitgezocht, krijg je een modem thuisgestuurd. Je kan dat modem in veel gevallen makkelijk zelf installeren. Wanneer het modem is opgestart kan je met een zogenaamde ethernetkabel je computer met het modem en dus met internet verbinden. Mocht het niet lukken om het modem aan de praat te krijgen, kan je altijd de klantenservice van je provider bellen. Zij zullen je dan stap voor stap helpen om het modem aan de praat te krijgen en wanneer het echt niet lukt kan er eventueel een monteur bij je langs komen.
Draadloos internet voor je mobiele apparaten
Iedereen maakt tegenwoordig wel gebruik van een mobiele telefoon of tablet. In de praktijk blijkt dat je voor deze mobiele apparaten internet nodig zal hebben. Thuis zal je dus je wifi, ofwel draadloos internet, geïnstalleerd willen hebben. Vaak is dat al ingebouwd in je modem, anders zal je een aparte router moeten plaatsen. Om het signaal niet te verstoren kan het beste je modem of router niet in de meterkast plaatsen. Daar heb je namelijk veel elektromagnetische straling die zijn invloed hebben op je wifi. Hetzelfde geldt onder andere voor magnetrons en babyfoons. Hou hier dus rekening mee bij het plaatsen van je modem of router. Om ervoor te zorgen dat er niemand gebruik kan maken van jouw draadloze internet, moet je ervoor zorgen dat deze goed beveiligd is. Tijdens het installeren wordt je gevraagd een goed wachtwoord in te voeren zodat er niemand onuitgenodigd van jouw internet verbinding kan profiteren.

Hoe zorg je voor betere wifi?
Het kan weleens gebeuren dat je draadloze internet een slecht bereik heeft of erg langzaam gaat. Er zijn een aantal manieren om je wifi te verbeteren. De meest simpele oplossing is door je router te verplaatsen. De beste plek voor je router is in het midden van het gebied dat je wilt kunnen bereiken. Vervolgens zet je je router op één draadloze standaard, dan wordt de hoogste snelheid gebruikt. Ook de beveiliging kan van invloed zijn op de snelheid. Voor thuisgebruik kan je het beste kiezen voor WPA2 Personal. Het wisselen van je wireless kanaal kan ook een verbetering opleveren van je wifi. Omdat veel routers hetzelfde standaard kanaal gebruiken zou je wel eens storingen via je buren kunnen krijgen. Door jouw router op een ander kanaal te zetten heb je dit opgelost. Je wifi snelheid kan verbeterd worden door te kiezen voor een sneller kanaal. Door je router en wifi adapter te upgraden kan je hogere snelheden van je wifi bereiken. Tenslotte zou je nog een wifi versterker kunnen gebruiken. Deze apparaten vangen het draadloze signaal op en sturen het dan vervolgens weer verder. Zo kom je tot een groter bereik van je wifi.

Schmitz internetdiensten
Van Meertenstraat 29
6471 AN, Kerkrade / Eygelshoven
Telefoon 045-2052028Comments